Веселина Скумова

Това е страницата на Веселина Скумова за водене на сметки, правене на кройки, писане на "да не забравя" неща, снимки и рисунки.

Friday, November 9, 2012

Есенни занимания с листа и шушулки


Вчера случайно видях една суперска идея за нещоправене с есенни листа. Веднага щом смогнахме с Рада бяхме на среднощно пощене на дърветата около нашия блок. В тъмното събрахме хубави на пръв поглед все още гъвкави листа и направихме рози в букет за г-жа Колева! Нямахме търпение да дочакаме утрешния ден:) Съжалявам, че не направих снимки на процеса, но той е елементарен и учи деца на възрастта (на дъщеря ми например) на сръчност и търпение. Непременно има момент на изненада и собствен краен резултат!
Листата не ни стигнаха съвсем, и додекорирахме с мушкато.То пък дава аромат на целия букет, който ухае на есен. Започвам с нощната снимка на лампа- тук все още присъства акцента - върбова клонка, която на сутринта беше изядена от нашата котка...Но пък не бяха изсъхнали жълъдовите шапки с лакирана вътрешност и мънисто и тук още ги няма. За цвят.

 На сутринта снимах каквото беше се случило с нашите рози и букета замина с Рада за училище. Идеята е че децата имат 2 часа рисуване в петък и правят много хубави неща когато имат идеи и всички много задружно събират материали вълнуват се и изобщо часа не минава като свободен. А и г-жа учителката е отворена към идеи и често дава на децата сами да учат съучениците си на неща които знаят:)
Предполагам че изсъхнал букета също е красив. Чудесна декорация за дома:)



No comments:

Post a Comment